Den triste nyhed kom som et chok for Jonas Vingegaards rival, Tadej Pogacar: Nu taler han ud

Af: Emil Martesen

|

06/09/2023 16:00

Foto: David Ramos/Getty Images
Foto: David Ramos/Getty Images
Nu taler den slovenske cykelstjerne ud.

Mest læste i dag

Selvom 2023 ikke har været uden sine udfordringer for den slovenske cykelstjerne Tadej Pogačar, har han bevaret sin position som en af sportens mest dominerende figurer.

Tadej Pogačar har haft en sæson, der har været præget af både triumfer og prøvelser, herunder en skade, der kunne have afsporet hans sæson.

Det skriver cyclingnews.

Den slovenske cykelstjerne har haft en bemærkelsesværdig sæson, hvor han har domineret i flere klassikere, herunder Paris-Nice, Tour of Flanders, Amstel Gold Race og Fleche Wallonne.

Men selvom han har vist prøver på sin alsidighed, så har sæsonen ikke været uden sine udfordringer.

En alvorlig ulykke ved Liege-Bastogne-Liege resulterede i et brud på håndleddet, hvilket forstyrrede hans forberedelser til Tour de France.

Men på trods dette formåede Tadej Pogačar at konkurrere på højeste niveau, selvom han til sidst måtte se sig slået af den danske klatrer Jonas Vingegaard i Touren.

Nu, med sæsonen, der for alvor lakker mod enden, har den slovenske cykelstjerne sat sit blik på Il Lombardia, et løb han har domineret i de seneste to år. En tredje sejr ville placere ham i de historiske rækker med Alfredo Binda og Fausto Coppi som tre-timers vindere af det prestigefyldte løb.

Tadej Pogačar benytter i samme ombæring lejligheden til at reflektere over sin sæson:

"Jeg vil hellere beholde det, jeg opnåede. Der er kun én ting, jeg ville ændre: mit styrt ved Liege-Bastogne-Liege. Uden mit brækkede håndled ville min sæson have været perfekt", sagde Tadej Pogačar til La Gazzetta dello Sport og fortsatte:

"Først troede jeg ikke, at styrtet og bruddet var så vigtigt, men nu, når jeg ser tilbage på min Tour-forberedelse, havde det en indflydelse. Jeg var nødt til at ændre ting i forhold til tidligere år. Jeg startede Touren i god form, men jeg var ikke klar til alle tre ugers løb. Jeg har lært meget i år. Det er fra ting som en skade, du lærer for fremtiden. Der var også én ting, jeg allerede vidste: Dit helbred er det vigtigste af alt. I livet og som atlet på højt niveau".