Jonas Vingegaard plejer at gå fri: Denne gang tog situationen en uventet drejning

Af: Emil Martesen

|

11/09/2023 14:56

Cykling
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der var ikke meget at skrive hjem om for den danske cykelstjerne.

Mest læste i dag

I en sport, hvor hver sekund tæller, er det ikke ofte, at vi ser en atlet vise sin menneskelige side på så ærlig en måde, som Jonas Vingegaard gjorde under dette års Vuelta a España.

For selvom det spanske etapeløb i skrivende stund er i fuld gang, så har det allerede været en rutschebanetur for den ydmyge Glyngøre-dreng.

For nyligt kunne han nemlig cementere, at han er en af verdens bedste bjergryttere, da de tog hul på det legendariske Tourmalet ... hvor han satte alle konkurrenterne til vægs.

Men ugerne forinden havde der ikke været så meget at skrive hjem om for den danske cykelstjerne.

Hverken i eller udenfor cykelsadlen.

Den danske Tour-vinder blev nemlig tvunget til at tage en ufrivillig pause under løbets fjerde etape på grund af maveproblemer, et øjeblik han senere beskrev som 'ikke hans stolteste'.

Det skriver TV 2.

"Jeg har været mere ramt af et maveonde, end jeg har givet udtryk for. Jeg lider ikke af det længere, men det gjorde jeg i første uge. Da var jeg tappet for kræfter, fortæller Jonas Vingegaard, der ikke lægger skjul på, at han måtte en tur af cyklen og træde af på naturens vegne:

"Ja, det var jeg. Det var ikke mit stolteste øjeblik i karrieren. Det skete kun én gang. Til gengæld havde jeg dopingkontrol bagefter, og der trykkede det lidt. Det var ikke sjovt, men det kan ske", sagde en smilende Jonas Vingegaard.

Denne episode er blevet døbt 'en Dumoulin', en henvisning til den tidligere hollandske cykelrytter Tom Dumoulin, der oplevede en lignende situation under Giro d'Italia i 2017. Men i modsætning til Dumoulin, var den danske cykelstjerne heldig nok til at undgå kameraernes linser under hans nødstop.