Olympisk cykellegende død

Af: Nicolai Busekist

|

04/03/2022 20:27

Mest læste i dag

Den olympiske guldvinder er død i en alder af 55 år, efter et længerevarende sygdomsforløb.

Den australske banecykellegende Dean Woods, der er kendt som en af de bedste i holdforfølgelse, er død efter et forløb med kræft. 

Det bekræftes på Facebook ifølge Daily Mail

"I dag kørte vores dreng sin sidste omgang. Han vil blive savnet af alle, hvis liv han rørte ved. Beundret, elsket og respekteret af alle. En virkelig ikonisk legende," lyder det.

Woods var lige fyldt 18 år, da han blev det yngste medlem af holdet, der overraskede favoritterne fra Amerika til at vinde guldmedaljen ved OL i Los Angeles i 1984.

Det startede en lang og succesfuld karriere for Dean Woods, da han vandt yderligere tre olympiske medaljer efter guldet i LA.

Han vandt sølv og bronze ved ved legene i Sydkorea i 1988, og vendte tilbage i 1996 for at vinde bronze i holdforfølgelsen ved OL i Atlanta.

Woods nåede at blive tredobbelt Commonwealth Games-guldvinder og satte også en verdensrekord og fire nationale rekorder, og vandt dertil tre verdensmesterskaber og 20 nationale titler.

Det er heller ikke gået ubemærket hen for den australske sports Hall of Fame: 

"Der er mennesker i livet, vi beundrer, og Dean Woods var en af ​​dem. Han var en exceptionel cykelrytter og et endnu bedre menneske. Uanset hvad andre var i stand til at gøre, var han nødt til at gøre det, og hvis muligt bedre," skriver de en meddelelse efter det tragiske dødsfald.

Dean Woods blev 55 år gammel.