Pogacar med ros til Vingegaard

Af: Nicolai Busekist

|

17/07/2023 05:59

Mest læste i dag

Tadej Pogacar kunne ikke sætte Jonas Vingegaard på den afsluttende stigning på 15. etape af Tour de France.

Det er sket flere gange under dette års Tour de France, at Pogacar og Vingegaard har haft en duel. Det samme skete på 15. etape, hvor Pogacar igen angreb med håbet om at overtage den gule trøje.

Vingegaard endte med at blive isoleret på den afsluttende stigning på 15. etape. Det var særligt forårsaget af, at Adam Yates satte et højt tempo for Pogacar.

Den slovenske stjerne gjorde et ihærdigt forsøg på at stikke af til sidst. Til trods for flere forsøg på dette, lykkedes det dog ikke for ham, da Vingegaard sad som limet til hans baghjul.

Efter etapen havde Pogacar bestemt ikke problemer med at rose Vingegaard, der formåede at vise stor styrke på sidste del af etapen.

"Vi prøvede at gøre den sidste stigning hård, men jeg kunne mærke, at Jonas var supergod. Jeg vidste, at jeg ikke kunne sætte ham. Stigningen var for nem," sagde han ifølge TV 2 Sport efter etapen.

"Vi prøvede at improvisere til sidst. Adam tog nogle sekunder. Det er godt, at han kravler op i klassementet og er tæt på podiet. Det er super dejligt."

Det var derfor til at fornemme på Pogacar, at han var fint tilfreds med etapen, selvom han ikke fik taget tid på danskeren.

Vingegaard og Pogacar kørte over stregen side om side. Derfor blev der hverken hentet eller tabt tid på søndagens etape. Det betyder, at Vingegaard fortsat fører med 10 sekunder.

Vingegaard skal ikke forsvare den gule trøje mandag, da der er hviledag. Derimod skal han spare på kræfterne, så han tirsdag kan sætte en hurtig tid på enkeltstarten. Formår han ikke at gøre dette, kan han risikere at miste den gule trøje til Pogacar.