Pogacar slår fast: Det er ikke forbi

19/07/2023 06:23

|

Nicolai Busekist

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

Mest læste i dag

Selvom Tadej Pogacar tabte tid til Jonas Vingegaard på tirsdagens etape, mener han ikke, at det er forbi endnu.

Sidste etape af dette års Tour de France bliver kørt på søndag. Helt frem til da, har Tadej Pogacar i sinde at kæmpe med om titlen.

Derfor mener han også, at der stadig er en chance for, at han kan stå øverst på podiet i Paris. Skal det blive en realitet, kræver det, at han for alvor præsterer på bjergetaperne i denne uge.

Tirsdag tabte han mere en halvandet minut til Vingegaard, der kørte en drøm af en enkeltstart. Derfor er han inden onsdagens etape samlet set bagud med 1 minut og 48 sekunder.

"Det er helt sikkert ikke forbi. Der mangler stadig de to hårdeste etaper i denne Tour, og alt kan ske hver dag," sagde Pogacar efter etapen ifølge Ritzau.

"Vi forsøger at lægge en plan. Det er ikke let at indhente to minutter, men vi prøver."

I samme ombæring forklarede han, at det store nederlag kom som noget af et chok for ham. Det var især det faktum, at der var så stor forskel på deres tider, der kom bag på ham.

Han forklarede også, at han ikke følte sig på toppen i anden halvdel af etapen. Selvom han følte, at han kørte en god etape, var han ikke tilfreds med resultatet. Han havde nemlig håbet at komme i gult.

Vingegaard havde den fordel, at han startede Pogacar, og derfor kunne køre efter hans tider. Det var ikke noget, som den slovenske UAE-kaptajn kunne bryste sig af.

I stedet for havde han fokus på at klare sig bedre end Wout van Aert fra Jumbo-Visma, der havde sat de bedste mellemtider, inden Pogacar rullede ud på ruten.

Onsdag står feltet overfor endnu en stor prøvelse, hvor de skal over hele fire bjergtoppe. Blandt andet byder ruten på den frygtede Col de la Loze, inden etapen bliver rundet af med en nedkørsel til Courchevel.