Remco Evenepoel i ny triumf

Af: Nicolai Busekist

|

12/08/2023 09:47

Mest læste i dag

Belgiske Remco Evenepoel har igen bevist, at han er en af de bedste cykelryttere i verden, da han fredag vandt VM i enkeltstart.

Danmark stillede til start med to ryttere til VM i enkeltstart i Skotland, som blev kørt fredag. Desværre var hverken Mikkel Bjerg eller Kasper Asgreen i stand til at køre med om medaljerne.

I stedet var det belgiske Remco Evenepoel, der endte med at vinde guld ved VM i enkeltstart, der blev kørt i den skotske by Stirling.

Hele ruten havde en længde på 47,8 kilometer, som blev kørt i og omkring byen Stirling.

I lang tid så der faktisk ud til at være en god chance for, at Filippo Ganna ville løbe med sejren. Han kørte længe op mod Evenepoel, men han kunne følge med belgierens tider på sidste halvdel af ruten.

På trods af, at det var en tæt kamp mellem de to ryttere, endte Ganna med at være lidt over 12 sekunder langsommere end sin rival.

Den helt store overraskelse var dog, at 19-årige Joshua Tarling endte med at køre sig til en 3.-plads, og derfor også en bronzemedalje. Han var 48 sekunder efter Evenepoel, skriver Ritzau.

Af de to ryttere, var det Mikkel Bjerg, der klarede sig bedst. Han satte en rigtig fin tid, som var nok til at give ham en plads som nummer syv, da han krydsede stregen.

Desværre kunne han ikke holde fast i denne plads, da han senere raslede ned som nummer ni. Han kørte ruten omtrent to minutter langsommere end Evenepoel.

Bjerg har forud for etapen slået fast, at han havde et mål om at ende i top-10. Dette mål nåede han, men det samme var ikke tilfældet for Kasper Asgreen, der blev nummer 15.

Asgreen skulle bruge 2 minutter og 28 sekunder mere end Evenepoel til at gennemføre den lidt over 47 kilometer lange rute i Skotland.