Remco Evenepoel langer ud efter falske beskyldninger

25/05/2023 09:57

|

Nicolai Busekist

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mest læste i dag

Remco Evenepoel havde bragt sig i en god position til at vinde dette års Giro d'Italia, inden han måtte trække sig på grund af en positiv coronatest.

Der var gode chancer for, at belgiske Remco Evenepoel kunne have vundet dette års Giro d'Italia. Dette blev der dog sat en meget pludselig stopper for, da han afleverede en positiv coronatest.

Da han trak sig fra det italienske løb, havde han allerede vundet to etaper og bar løbets førertrøje. Derfor var den belgiske rytter naturligvis ærgerlig over, at han måtte trække sig.

I modsætning til tidligere år, er det i år ikke et krav, at rytterne trækker sig efter en positiv test. Alligevel besluttede Evenepoel, at han ikke ville fortsætte sin deltagelse i løbet, efter at have testet positiv.

Det har medført kritik fra flere kanter, hvilket omfatter det italienske medie Gazzetta dello Sport, der har hævdet, at han trak sig for at 'dække over sin mentale svaghed, og at han ikke længere var konkurrenterne fysisk overlegne i løbet''.

Den belgiske verdensmester har været stille den seneste uges tid, men nu har han valgt at tage bladet fra munden. Det sker i et opslag på Instagram, hvor han langede ud efter de falske beskyldninger og påstande.

"Sportslige op- og nedture er en del af jobbet. Til gengæld har jeg svært ved at acceptere de falske og negative kommentarer, jeg har modtaget, efter jeg måtte udgå," skriver han.

"Jeg er ikke den type person, der gemmer sig eller er bange for at tabe. De sidste dage har været hårde på grund af de mange kommentarer. Men jeg vil tage de øjeblikke med mig ud på cyklen under forberedelsen til mine næste sæsonmål."

"Jeg vil gerne huske folk på, at jeg ikke er en robot, men et normalt menneske, ægtemand, søn og holdkammerat med følelser."