Rolf Sørensen kommer med advarsel til Jonas Vingegaard

29/08/2023 11:14

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Rolf Sørensen er kommet med en meget klar advarsel til Jonas Vingegaard, der i disse dag er i fuld gang med Vuelta a España.

Mest læste i dag

Det er svært at påstå, at starten på Vuelta a España har været, som den gerne skulle være. Tværtimod er der blevet begået flere brølere, hvilket har fået både ryttere og eksperter til at rette skarp kritik at arrangørerne bag det spanske etapeløb.

Efter første etape var det især Remco Evenepeol, der tog bladet fra munden, da han kom med massiv kritik af arrangørerne, fordi de havde sendt rytterne alt for sent afsted. Det medførte, at flere af holdene var nødt til at køre deres tidskørsel i mørke.

På anden etape var det dog noget helt andet, der endte med at stjæle fokus. Det skyldes, at der med blot 32 kilometer til mål var er styrt, hvor flere ryttere var en tur i asfalten. En af dem, der endte med at blive trukket med ned var, Jumbo-Visma-rytteren Primoz Roglic.

I år er Roglic med som kaptajn, hvilket er en rolle, som han deler med Jonas Vingegaard. Og netop den danske rytter valgte at træde i karakter, da han så sin holdkammerat styrte.

På tv-billederne kunne man se, hvordan han var hurtig til at køre op til de øvrige hold i feltet, for at få dem til at sænke farten. Formålet med dette var naturligvis, at han kunne få sine holdkammerater med i feltet igen, så de ikke faldt for langt bagud.

Det medførte, at han var i kontakt med ryttere fra flere hold, fordi han gerne ville have dem til at sænke den fart, de kørte med. Blandt andet var han i dialog med INEOS Grenadiers-lejren og en rytter fra Alpecin-Deceuninck.

Ifølge Rolf Sørensen er det dog noget, som han skal være varsom med, da det kan få konsekvenser, at man vælger at reagere på denne måde.

"Det er superfint, at han (Vingegaard, red.) bliver autoritær og begynder at hjælpe med, men uha ... man skal også passe på med de beslutninger, man tager," lyder det fra Rolf Sørensen til TV 2 Sport.

"Det må de også forstå (Jumbo-Visma, red.) - at Alpecin-Deceuninck har et cykelløb, de skal have afviklet," fortsætter han.

Dermed gør han det klart, at Vingegaard ikke kan forvente, at hele feltet er klar til at vente, fordi en af deres ryttere har været i asfalten.