Rytter udgået af Tour de France med brækket nakke efter sammenstød med tilskuer

Af: Nicolai Busekist

|

08/07/2022 08:27

Mest læste i dag

En italiensk cykelrytter måtte sige farvel til dette års Tour de France efter blot fem etaper, efter at have brækket sin nakke.

Daniel Oss fik et brud på sin nakke, efter at være kørt sammen med en tilskuer, der stod alt for tæt på vejen.

I 5. etape var der flere styrt, hvoraf flere af dem skete på brosten. Etapen endte med at blive vundet af Israel Premier Tech-rytteren Simon Clarke.

Den 35-årige Daniel Oss kom dog desværre ikke nær så godt igennem etapen, da han var involveret i en forfærdelig ulykke.

En video, der er blevelt delt på Twitter viser, at TotalEnergies-stjernen cykler direkte ind i en tilskuer, der har stillet sig for langt ud på brostenene for at filme de ryttere, der kom cyklende forbi.

Den omtalte fan blev sendt i jorden, da Oss cyklede lige ind i ham, mens den italienske rytter også blev sendt af sin cykel på den tredje ud af 11 brostensbelaget strækninger på ruten fra Lille til Arenberg.

Hvad der dog er særligt utroligt er, at Oss faktisk formåede at sætte sig op på cyklen og færdiggøre etapen, efter det voldsomme styrt.

Men efter at have været til scanning, har hans hold bekræftet, at han har brækket en knogle i nakken og er nu sat til at være ude i 'et par uger', efter at have trukket sig fra Tour de France.

"Yderligere undersøgelser afslørede et brud på en nakkehvirvel, der krævede immobilisering i et par uger. Daniel Oss er derfor tvunget til at forlade Tour de France. Hele holdet ønsker dig god bedring Daniel," skriver TotalEnergies på Twitter.