Sådan skal Jonas Vingegaard fejres

Af: Nicolai Busekist

|

23/07/2023 07:20

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har kun en enkelt etape tilbage af Tour de France, hvorfor det næsten er officielt, at han er årets vinder.

Det betyder, at den danske cykelrytter fra Glyngøre skal fejres igen. Præcis som det også var tilfældet sidste år.

Inden han når så langt, skal han søndag gennemføre en paradekørsel, der har målstreg på Champs Elysees i Paris.

I næste ankommer han til Danmark, og lander i København onsdag. Her er det planen, at han skal hyldes på Rådhuspladsen, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Han ankommer i løbet af formiddagen, og vil kl. 11.30 blive kørt fra Københavns Lufthavn til Rådhuspladsen. Her kan igen i år nyde, at menuen består af de klassiske rådhuspandekager.

De - sandsynligvis mange - fremmødte danskere bliver dog nødt til at vente lidt, da han efter planen træder ud på balkonen kl. 13.40.

Desuden vil statsminister Mette Frederiksen være til stede på Rådhuset, hvor hun kommer til at holde en tale.

Når han er færdig med fejringen på Rådhuset, går turen ikke hjem. Derimod går turen ifølge Ekstra Bladet videre til Tivoli.

Her kommer han ikke til at være alene, da der også vil være andre danske Tour de France-ryttere til stede. Det er planen, at TV 2-værten Stine Bjerre vil stå for interviews.

Som prikken over i'et, bliver der også leveret musik til de mange fremmødte danskere. Selvom Jonas Vingegaard måske ville have foretrukket, at det var The Minds of 99, som er hans yndlingsband, kan han glæde sig over at opleve Scarlet Pleasure.

Efter fejringen i København, står det på endnu en fejring for Vingegaard. Torsdag skal han igen fejres, men denne gang kommer det til at foregår i hjembyen Glyngøre.

Inden han overhovedet når til Danmark, skal han dog en tur forbi Holland. Det skyldes, at han allerede på mandag skal sidde på sin cykel igen. Her skal han deltage i endagsløbet 'Daags Na De Tour'