Sker kun i cykelsporten: Sepp Kuss afslører hvad Jonas Vingegaard fortalte ham på vanvittig stigning

Af: Emil Martesen

|

14/09/2023 13:00

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Jonas Vingegaard stjæler igen alle overskrifterne.

Mest læste i dag

I den spanske bjergluft, hvor den asturiske vind hvisker historier om heroiske cykeldueller, udspiller der sig et drama mellem to holdkammerater, der kæmper side om side, men også mod hinanden.

Jonas Vingegaard og Sepp Kuss, begge fra Jumbo-Visma-holdet, er nu i centrum for en fortælling, der transcenderer den sædvanlige konkurrence.

Og på den 17. etape af Vuelta a España, hvor målstregen var trukket på toppen af det frygtindgydende Alto de l'Angliru, blev der delt mere end blot bonussekunder.

Det har begge cykelstjerner løftet sløret for i kølvandet på den vanvittige stigning, som rytterne onsdag skulle op over.

Der blev flittigt delt ord af opmuntring, støtte og måske endda en vis form for broderlig kærlighed:

"Sepp, du kommer til at vinde", sagde den ydmyge Glyngøre-dreng til Sepp Kuss midt i den udmattende opstigning, et øjeblik der måske afslører en dybere forståelse for sportens ånd:

Og her lagde den amerikanske stjerne ikke skjul på, at det stadig var i det uvisse:

"Det måtte vi lige se", fortalte en smilende Sepp Kuss i det officielle interview efter etapen, da han blev forholdt hvad han svarede Jonas Vingegaard.

I samme ombæring har TV 2 Sports cykelekspert Emil Vinjebo påpeget, at Jonas Vingegaard måske kunne have presset mere på, men valgte ikke at gøre det for at støtte Kuss:

"Han sad også lidt ved Sepp Kuss i starten, da Roglic slog hullet, og så kørte han med og lukkede nogle meter for at se, om Kuss kunne komme med," lød det fra Emil Vinjebo, der også understregede at der for alvor er lagt i kakkelovnen til en spændende afslutning på det spanske etapeløb.

Men i denne duel præget af venskab og rivalisering, er det ikke kun en kamp om sejren - men også en fejring af sportens sande ånd, hvor kammeratskab og konkurrence går hånd i hånd.