Skuffet Kasper Asgreen taler ud efter mistet etapesejr

22/07/2023 06:42

|

Nicolai Busekist

Foto: Tim van Wichelen - Pool/Getty Images

Mest læste i dag

Fredag var Kasper Asgreen få millimeter fra at vinde sin anden sejr i Tour de France. I stedet var det slovenske Matej Mohoric, der var først over målstregen.

Danske Kasper Asgreen kunne torsdag glæde sig over at have vundet sin første etapesejr i Tour de France. Alligevel var han ikke blevet mæt, da han fredag begav sig ud på 19. etape.

I stedet gjorde den danske cykelrytter et forsøg på at vinde endnu en etape. Det var meget tæt på, at han fik succes med dette, men han blev lige nøjagtig overhalet til sidst.

Efter etapen har han forklaret, at han var skuffet over ikke at have vundet. Det er da helt naturligt, da der skulle et målfoto til at afgøre, hvem der havde vundet.

Da målfotoet blev vist flere minutter efter, at Asgreen og Mohoric havde krydset målstregen, var det ikke til danskerens fordel. Derimod stod det klart, at sidstnævnte lige akkurat fik kastet sin cykel foran Asgreen.

Den 28-årige dansker fik presset sit fordæk frem en anelse for sent. Havde han været i en bedre position til at 'kaste cyklen', ville udfaldet af etapen måske have været anderledes.

Han fortalte dog efter etapen, at det er vanskeligt at gøre dette, hvis man ikke er positioneret korrekt til det.

"Det er svært at kaste den (cyklen, red.), hvis fødderne ikke står i den rigtige stilling," sagde han ifølge Ritzau efter etapen.

Inden de nåede til målstregen, havde udbrudskollega Ben O'Connor forsøgt at angribe fra gruppen. Dette fik Asgreen lukket ned for, inden han og Mohoric endte i en spurt om sejren.

"Da Ben O'Connor kører langt ude fra, prøver jeg at bruge hans slipstrøm til at få farten så høj, at Matej ikke kan komme forbi. Men det lykkedes desværre ikke helt," sagde han.