Stor triumf: Cort vinder Tour de France-etape

Af: Nicolai Busekist

|

13/07/2022 08:00

Mest læste i dag

Han har forsøgt på det flere gange, men denne gang lykkedes det for Magnus Cort.

Tirsdag kunne den danske cykelstjerne nemlig juble, da han blev kåret som vinder af den 10. etape af dette års Tour de France.

Efter at have siddet en hel dag i udbrud, formåede den 29-årige Magnus Cort at spurte forbi samtlige af sine konkurrenter og snuppe etapesejren for næsen af dem.

Flere gange så det ellers ud til, at han var løbet tør for kræfter. På de sidste meter var han dog i stand til at finde de sidste kræfter frem, som var nok til at trække fra de andre rytter, der var med i sprinten til sidst.

Han fik dog kamp til stregen af den amerikanske Matteo Jorgensson, hvorfor der var behov for et målfoto, før det var muligt at kåre den danske cykelrytter som vinder af etapen.

De forreste ryttere, hvilket naturligvis omfatter Magnus Cort, var i mål et godt stykke tid før feltet. Hele ni minutter før feltet, var de nemlig over stregen.

En af dem, der var med i feltet, var Tadej Pogacar, der kørte den 10. etape iført den gule trøje - men det blev også hans sidste i denne omgang.

De ni minutter var nemlig nok tidstab til, at han mistede den gule trøje, som i stedet er overgået til tyske Lennard Kämna.