Tadej Pogacar efter hård sæson: Har brug for at hvile mig

Af: Nicolai Busekist

|

14/08/2023 05:57

Mest læste i dag

Tadej Pogacar har brug for at hvile sig efter en lang sæson, og han har derfor ikke i sinde at stille til start ved Vuelta a España.

Havde man håbet på et opgør mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard i Vuelta a España, bliver man skuffet. Den slovenske stjerne er udkørt efter en lang sæson, og har derfor ikke i sinde at stille til start i Spanien.

I sidste weekend kørte Pogacar VM i linjeløb, hvor det blev til en 3.-plads. Efter løbet blev han dårlig, og måtte hjælpes væk, efter at have talt i kort tid med pressen.

Fredag var han igen klar til at cykle, da han stillede til start ved enkeltstart i VM. Her var han helt tappet for kræfter, men alligevel formåede han at køre sig til en 21.-plads

"Det har været en lang sæson. Jeg har været på mit højeste niveau siden februar. Det ændrede mit styrt ikke på," sagde Pogacar til TV 2 Sport.

I april var han en del af et styrt i Liège-Bastogne-Liège. Det var et alvorligt styrt, der endte med at koste ham en brækket knogle i hånden.

Han nåede at blive sin skade kvit, så han kunne deltage i Tour de France. Her kæmpede han en brav kamp, men måtte i sidste ende se sig slået af Vingegaard.

Og nu har han brug for at trække stikket for en stund, da han er udkørt, efter at have kørt de to hårde VM-løb.

"Jeg har brug for at hvile mig, og nu kan jeg sætte mig ned, slappe af og tænke på fremtiden. Overordnet kan jeg være rigtig glad," lød det fra den slovenske stjerne.

Pogacar har ikke meldt noget ud om sine planer for resten af denne sæson. Men over for mediet Cyclingnews har han gjort det klart, at han ikke skal køre med i Vuelta a España.

"Der er ingen chance for, at jeg kører Vueltaen. Vi har et supergodt hold til Vueltaen, og jeg vil ikke blande mig i det," afslørede han over for Cyclingnews.