Tadej Pogacar med indrømmelse forud for Tour de France

Af: Nicolai Busekist

|

28/06/2023 07:33

Mest læste i dag

Igen i år er der lagt op til, at Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar kommer til at kæmpe om den samlede sejr i Tour de France.

Både Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar har gang i en rigtig god sæson. Fælles for begge ryttere er, at de har vundet stort set alle løb, de er stillet op i.

Pogacar måtte dog trække sig fra Liege-Bastogne-Liege, hvor han styrtede. Dette kostede ham et brækket håndled, som han for nylig er vendt tilbage fra. Alligevel formåede han at vinde de slovenske mesterskaber i både enkeltstart og linjeløb.

Det tyder derfor på, at den slovenske stjerne er i god form. Alligevel er han ikke i tvivl om, at det ikke er ham, der er favorit til at vinde Tour de France. Her peger han derimod mod på hans danske rival.

"Vi tror på en meget hård kamp. Det bliver interessant at se, hvem der trækker sig sejrrigt ud af det. Jonas bør være favoritten, fordi han dominerede på den måde, som han gjorde ved Criterium du Dauphiné. Jeg er selv lige kommet tilbage fra en længere skadesperiode," sagde han til RTV Slovenija ifølge B.T.

Selvom han har formået at restituere sit håndled, er der stadig problemer med det. Da han søndag kørte linjeløb i Slovenien, var han derfor nødt til at have tape på det.

"Håndleddet er stadig ikke helt mobilt. Det gør stadig lidt ondt ved nogle slag. Det gør, at kroppen kompenserer lidt, så jeg er ikke på 100 procent. Men jeg må sige, at formen alligevel er god," udtalte han.

Forud for de slovenske mesterskaber, havde Pogacar ikke kørt et løb, siden han styrtede i Liege-Bastogne-Liege. Derfor har han ikke haft de samme muligheder for at forberede sig til Tour de France, som Jonas Vingegaard har haft.