Tadej Pogacar reagerer på 'skandale'

Af: Nicolai Busekist

|

16/07/2023 06:28

Mest læste i dag

Cykelstjernen Tadej Pogacar har reageret på, hvad der af Rolf Sørensen er blevet kaldt for en 'skandale'.

Der er lagt op til en tæt kamp om den gule trøje mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard. Kampen er så tæt, at hvert et sekund kan have stor betydning for det endelige resultat.

Derfor bliver der også kæmpet intenst om hvert sekund, der kan tages. Det var også tilfældet på den sidste bjergtop på 14. etape, hvor der var bonussekunder at hente for de tre første ryttere.

Det var bonussekunder, som Pogacar meget gerne ville haft fingrene i. Derfor gav han den gas med 500 meter til toppen af Col de Joux Plane.

Sloveneren nåede dog ikke lagt, da han blev blokeret af flere motorcykler, der lå foran ham og Vingegaard. Da tilskuerne ligeledes stod tæt omkring dem, havde han ingen anden mulighed, end at trække sig tilbage igen.

I stedet kunne Vingegaard udnytte, at Pogacar havde brugt sin kræfter. Få hundrede meter efter satte danskeren sit angreb ind, hvilket sikrede ham otte bonussekunder.

Episoden med de to motorcykler blev af kommentator Rolf Sørensen kaldt for 'en skandale' under TV 2 Sports live-dækning af løbet.

Og efter etapen lagde UAE Team Emirates-rytteren heller ikke skjul på, at han ikke var helt tilfreds med situationen.

"Det var spildte kræfter efter så hård en stigning. Jeg spurtede for ingenting, og det er en skam," sagde han ifølge TV 2 Sport.

Selvom han var ærgerlig over, at han spildte sine kræfter og gik glip af vigtige bonussekunder, tror han ikke, at det får betydning for, hvem der vinder Tour de France.

"Men jeg tror ikke, at det får betydning for, hvem der vinder Touren," sagde han også.