Tadej Pogacar reagerer på stor fiasko

Af: Nicolai Busekist

|

20/07/2023 06:01

Mest læste i dag

Tadej Pogacar blev sat til vægs af Jonas Vingegaard på 17. etape, og befinder sig nu i en svær position i kampen om Tour de France-titlen.

Allerede ved foden af Col de la Loze var Tadej Pogacars tank tom for energi. Derfor blev han tvunget til at opgive at følge med danske Jonas Vingegaard.

Det resulterede i et stort tidstab, som potentielt kan have kostet ham muligheden for at kæmpe med om den samlede sejr.

Efter etapen tøvede den slovenske stjerne ikke med at sige, at han ikke var tilfreds med sin indsats. Faktisk gik han så vidt, at han beskrev etapen som den værste, han nogensinde har haft.

"På etapen til Granon var jeg langt bedre end i dag (onsdag, red.). Det var en af de værste dage, jeg har oplevet på min cykel. Men jeg var nødt til at fortsætte med at kæmpe," sagde Pogacar ifølge Ritzau.

Med knap otte kilometer igen, inden toppen af Col de la Loze var nået, måtte Pogacar opgive kampen. I sidste ende resulterede dette i, at han tabte seks minutter til Vingegaard.

Allerede på et tidligt stadie var sloveneren klar over, at det ikke ville blive hans dag. Selv forklarede han, at han ikke ved, hvad der forårsagede det.

"Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg forsøgte at give alt, hvad jeg kunne, men ingenting kom ud i benene. Alt blev bare i min mave. Jeg var helt tom efter tre en halv time. Og tom, da vi nåede foden af Col de la Loze," sagde han.

Derudover var han også hurtig til at rose sit hold. Han gjorde det klart, at han var røget ud af podiet i dag, hvis han ikke havde haft et godt hold omkring sig.

Om styrtet tidligt på etapen havde indflydelse på, at han ikke kunne hamle op med Vingegaard, er svært at sige. Men Pogacar afslørede selv efter etapen, at det måske påvirkede hans krop, selvom det ikke gjort specielt ondt.

Når der bliver taget hul på 20. etape af Tour de France, har Pogacar et hul på godt syv et halvt minut op til Vingegaard. Derfor har han også neddroslet sine mål, som nu handler om at få ham og Adam Yates på podiet i Paris.