Tadej Pogacar sætter vanvittig rekord

Af: Nicolai Busekist

|

24/07/2023 05:46

Mest læste i dag

Tadej Pogacar har sat en rekord, der bliver så vanskelig at slå, at den kan komme til at stå til evig tid.

Selvom Tadej Pogacar for andet år i træk måtte nøjes med en andenplads i Tour de France, har han andet at glæde sig over.

Hans fantastiske præstationer i de seneste år har medført, at han har sat så imponerende en rekord, at den sandsynligvis aldrig kommer til at blive slået.

Først og fremmest kan han bryste sig af at være den rytter, der båret flest hvide trøjer i Paris. I år er det fjerde år i træk, at han har vundet den, hvilket ikke er blevet gjort før.

Hvad der er endnu mere imponerende er, at han har været indehaver af trøjen i hele 74 etaper. Det er også en rekord.

Det stopper dog ikke her, for han har også været indehaver af den hvide trøje i hele 71 etaper i træk. Det er så imponerende en rekord, at det er svært at tro, at det nogensinde vil blive overgået.

Ifølge Ekstra Bladet er der ingen anden rytter, der siden 11. september 2020 har ført ungdomskonkurrencen. Der er kun to andre ryttere, der har kørt med den hvide trøje, men udelukkende fordi Pogacar selv bar den gule trøje. Den ene var Jonas Vingegaard og den anden var Tom Pidcock.

Det hele startede på 13. etape i 2020, hvor Pogacar var den eneste, der kunne følge med Primoz Roglic. Det medførte, at han overhalede Egan Bernal i den samlede stilling, og derfor overtog den hvide trøje.

Siden da har han formået at erobre den allerede på 1. etape de seneste tre år. Derfor har han kørt med den hvide trøje i tre hele udgaver af Tour de France.

Det betyder, at han har båret den hvide trøje i 71 dage i træk. Hvis det skal matches, skal en anden rytter køre næsten tre og en halv Tour de France, uden at miste trøjen. Desuden skal den erobres på første etape af hver udgave.

Næsten år kommer han dog ikke til at kunne køre efter den hvide trøje. Det skyldes, at den slovenske stjerne fylder 25 år til september.