Tour de France med nyhed: Første gang, det sker

Af: Nicolai Busekist

|

22/12/2022 07:56

Mest læste i dag

På flere punkter bliver 2024-udgaven af Tour de France historisk. Det står klart efter den seneste nyhed fra arrangøren bag løbet.

Når Tour de France bliver afviklet i 2024, er der flere ting, der ikke kommer til at være, som det plejer.

Først og fremmest kommer løbet ikke til at slutte i Paris, som det ellers har været kutyme i mange år. Derimod vil det blive rundet af med en enkeltstart i Nice på 21. etape.

Ikke nok med det, så er der også kommet en helt særlig destination på kortet, som skal fungere som løbets Grand Depart-destination, hvilket vækker stor glæde hos løbsdirektør Christian Prudhomme.

I 2024 bliver Tour de France nemlig for første gang nogensinde indledt i Italien.

"Touren er startet i alle lande, der grænser op til Frankrig. Løbet er endda startet seks gange i Holland, som ingen grænser deler med Frankrig," siger løbsdirektør Christian Prudhomme ifølge AFP

"Men Touren er aldrig startet i Italien. Den skævhed bliver der rådet bod på nu."

Den første etape kommer til at starte i Firenze, mens de første tre etaper kommer til at blive afviklet på italiensk grund.

Først fra fjerde etape vil rytterne ikke længere være at finde i Italien. Herfra vil de fortsætte løbet i Frankrig, inden det bliver rundet af i Nice.

Heller ikke næste år bliver Tour de France startet i Frankrig. Derimod bliver løbet starte i Bilbao, hvorfor det altså bliver tredje gang i træk, at Tour de France starter uden for Frankrig, når løbet sættes i gang i Firenze i 2024.

I år var det nemlig Danmark, der lagde vej til de første tre etaper af Tour de France.