Tour de France mindes ofrene fra Field's-skyderi

Af: Nicolai Busekist

|

05/07/2022 11:59

Mest læste i dag

Søndag aften blev flere personer skudt og dræbt i Field's i København. Det vil Tour de France-feltet minde inden dagens etape af det verdenskendte cykelløb.

Tirsdag skal Tour de France-feltet cykle fra Dunkerque til Calais, men inden rytterne bevæger sig ud på den 171 kilometer lange etape, vil der være fokus på noget andet end cykelløb.

Hele feltet vil nemlig mindes ofrene fra den tragedie, der skete i Field's søndag aften, hvor en 22-årig dansk mand skød og dræbte tre personer samt skårede flere andre.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået det bekræftet af ASO, der står for at arrangere Tour de France.

Konkret vil der være tale om, at hele feltet skal klappe i et minut, før de begynder dagens etape. Desuden fortæller Fabrice Tiano, der er pressechef for Tour de France, at de danske ryttere vil stå side om side på en række forrest.

Det er dog ikke den eneste måde, hvorpå ofrene og de pårørende bliver mindet af Tour de France, for allerede søndag aften reagerede de nemlig ved at lave opslag på de sociale medier.

"Tour de Frances sympati og medfølelse er hos det danske folk i denne tid. Touren er ekstremt chokeret og ked af at høre, hvad der skete i København," lød det.

Hertil skrev de også, at de fik en af de varmeste velkomster i sportens historie i København, og at de naturligvis sender kondolencer til ofrene og deres familier.