Trods stor triumf for Skjelmose: Stadig langt igen

Af: Nicolai Busekist

|

19/06/2023 06:45

Mest læste i dag

Mattias Skjelmose fik søndag sit helt store gennembrud, da han vandt Schweiz Rundt. Han tør dog endnu ikke at drømme om et stort resultat i Tour de France. 

En samlet sejr i World Tour-løbet Schweiz Rundt har været med til at give Mattias Skjelmose sit helt store gennembrud i cykelsport. 

Den 22-årige danske cykelrytter har dermed fået slået fast, at han er en mand, der er værd at holde øje med - både nu og i fremtiden. 

Er man i tvivl om, at dette er tilfældet, så skal man blot se på, hvem han i Schweiz Rundt formåede at holde bag sig i det samlede klassement. 

Her fik han nemlig konkurrence fra blandt andet Juan Ayuso, der bliver set som et af de helt store talenter i cykelsport. Dertil var der også konkurrence fra belgiske Remco Evenepeol, der allerede har slået sit navn fast i cykelsporten, da han er regerende verdensmester. 

De to store stjerner måtte dog nøjes med hhv. en anden- og tredjeplads, da Skjelmose tog sig af den samlede sejr. 

"De (Ayuso og Evenepoel, red.) er begge meget unge ligesom mig, men de er jo cykelsportens 'wonderkids', og det er jeg ikke blevet kaldt endnu, så det er rart at slå dem," sagde Skjelmose til TV 2 Sport ifølge Ritzau efter sejren. 

Schweiz Rundt er et stort løb, der af mange bruges som et opvarmningsløb til Tour de France. Det har også været tilfældet for Skjelmose, da han er blevet udtaget til det franske løb. 

På trods af dette, tør han ikke drømme for stort om, hvad han har af muligheder ved Tour de France i år. 

"Nu må vi se. Det her er et skridt i den rigtige retning, men der er stadig langt til et podie. Vingegaard og Pogacar er stadig et niveau over alle os andre," sagde han til TV 2 Sport. 

Det er første gang, at Skjelmose stiller op til Tour de France. I år begynder det ikoniske løb i Bilbao i Spanien. 

Tour de France begynder 1. juli i Bilbao i Spanien. Det er første gang, Skjelmose stiller op i løbet.