Verdenskendt cykelhold på jagt efter ny sponsor

Af: Nicolai Busekist

|

29/03/2022 13:35

Mest læste i dag

Cykelholdet var tidligere sponsoreret af et russisk gasfirma. Men efter Ruslands invasion af Ukraine leder holdet efter en ny sponsor. 

Holdet, der hidtil har været kendt som Gazprom-RusVelo, har annonceret, at de leder efter en ny titelsponsor.

Sidste måned meddelte cykelsportens styrende organ, UCI, at alle russiske og hviderussiske hold ikke ville få lov til at deltage i UCI-løb på grund af den igangværende krig i Ukraine.

Dette indskrænkede Gazprom-RusVelos sæson, hvorfor holdet sidst kørte i UAE Touren i februar. Siden da har holdets 21 ryttere ikke været i stand til at køre for holdet, på trods af, at 12 af de 21 ikke er russer eller hviderusser.

Holdet har nu omdøbt sig selv på sociale medier som blot 'professionelt cykelhold', og dets ryttere har trænet i hvide trøjer uden logoer, siden sanktionerne kom.

Trods samtaler med UCI har holdet ikke været i stand til at konkurrere i deres almindelige hvide dragter på grund af de indførte regler.

På grund det leder de ifølge Cyclingweekly ihærdigt efter en ny sponsor: 

"Vi vil fortsætte med at søge efter en ny titelsponsor. Sammen med en ny holdpartner vil vi straks kunne vende tilbage til cykelløb under et nyt navn og sammen beslutte, hvilket land vores internationale hold skal repræsentere."

I samme meddelelse takkede de også deres tidligere sponsor Gazprom for deres samarbejde, der startede tilbage i 2016.