Verdensmester i banecykling stadig i koma

Af: Nicolai Busekist

|

28/01/2022 15:33

Mest læste i dag

Cykelrytteren er stadig i koma langt over en måned efter sit styrt. Hun trækker dog vejret uden nogen form for hjælpemidler.

Verdensmesteren i banecykling Amy Pieters er stadig i koma, efter hun styrtede den 23. december.

Lægerne på hospitalet havde ikke forventet, at det ville tage så lang. De havde regnet med, at de kunne vække hende efter få dage i koma. Men nu er der gået over en måned uden tegn på bevidsthed. 

Ifølge hendes hold SD Worx er der dog fremgang at spore for Amy Pieters og hendes helbred: 

"I øjeblikket kan der ses en vis forbedring i hendes bevidsthed. Amy Pieters er dog ikke vågen. Fremtiden er stadig uforudsigelig,” skriver holdet inden de fortsætter:

"Det forventes, at hun efter indlæggelsen vil stå over for en lang genoptræningsperiode, hvis hendes fysiske helbredstilstand er stabil til den tid," skriver holdet på deres hjemmeside.

Amy Pieters var på en træningstur i Spanien den 23. december, hvor hun styrtede alvorligt, og blev fløjet akut på hospitalet.

Samme aften blev der foretaget en omfattende hjerneoperation på Amy Pieters, for at redde hendes liv. Det er denne operation hun stadig ligger i koma efter. 

Ifølge holdet er hun tidligere på måneden blevet overført til et hospital i hjemlandet Holland. Holdet sender deres tanker til familien i denne svære situation. Lægerne ved endnu ikke, hvornår de vil forsøge at vække hende.