174 personer døde efter fodboldkamp i Indonesien

02/10/2022 10:08

|

Nicolai Busekist

Foto: Twitter

Mest læste i dag

Hele 174 personer har mistet livet efter en fodboldkamp i Indonesien. Massive optøjer medførte, at politiet måtte bruge tåregas mod de involverede.

Mindst 174 personer har mistet livet under optøjer, der opstod i forbindelse med en fodboldkamp i Malang, der er en mindre by på øen Java i Indonesien lørdag.

Det oplyser viceguvernøren i Østjava søndag morgen dansk tid ifølge Ritzau.

Det indonesiske politi oplyser, at de mange mennesker er døde, efter at politiet havde affyret tåregas. Det gjorde de med henblik på at sprede de mange fodboldfans, der var involveret i optøjerne.

Nico Afinta, der er den lokale politichef, har forklaret, at de fleste af ofrene døde af iltmangel. Det skete, da der opstod stor panik blandt de mange tilstedeværende personer, efter at fans havde invaderet banen.

Hjemmeholdet, Arema FC, tabte lørdag til ærkerivalerne fra Persebaya Surabaya, hvilket de fremmødte fans ikke var tilfredse med. Det fik dem derfor til at løbe ind på banen efter kampen.

Politiet oplyser, at det primært var fans af Arema FC, der besluttede sig for at løbe ind på banen. Derfor er det også primært fans af denne klub, der har mistet livet som følge af kvælning.

"Vi beklager og begræder denne tragedie," siger Afinta på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge Nico Afinta er to politibetjente blandt de mange personer, der lørdag aften mistede livet.