"Agent Kasper Schmeichel og Thomas Delaney" på spil: Sådan lokkede de Hazard hjem til Belgien

14/09/2023 20:00

|

Emil Martesen

De to danske landsholdsprofiler spillede en stor rolle i belgierens skifte til hjemland.

Mest læste i dag

I fodboldens verden er det ikke kun talent og træning, der bestemmer en spillers karrierevej. Nogle gange spiller relationer og netværk en lige så vigtig rolle.

Og dette synes at være tilfældet med den seneste tilføjelse til Anderlecht's hold, Thorgan Hazard, hvis overgang blev lettere takket være indflydelsen fra to danske stjerner - nærmere bestemt Kasper Schmeichel og Thomas Delaney.

Jesper Fredberg, sportsdirektør i Anderlecht, deler indblik i de bagvedliggende mekanismer, og her lægger han ikke skjul på hvad der førte til Thorgan Hazards skifte fra Dortmund til den belgiske storklub:

"Vi talte med ham i lang tid. Han er landsholdsspiller, et stort navn og en med en stor karriere indtil videre. Og han passer til vores spillestil", udtaler Jesper Fredberg i kølvandet på skiftet til Anderlecht til Sporza.

Men i samme ombæring løfter han sløret for, at det var ikke en nem opgave at overbevise Hazard om at tage skridtet hjem til hans hjemland.

Især med henblik på en sidste sæson, der bestemt ikke var at skrive hjem om for Anderlecht:

"Efter sidste sæson var det sværere at overbevise spillere. Men Thorgan kunne også se, hvad der foregår lige nu. Han vidste også, at Schmeichel og Delaney kom for eksempel. Han kender ham (Delaney, red) fra Dortmund. Det gør det nemmere".

Med Hazards ankomst ser Anderlecht ud til at være på en opadgående kurve, klar til at genvinde deres tidligere storhed. Det er et spændende kapitel i klubbens historie, og fansen kan forvente nogle spændende tider forude.