Den nu kræftramte tidligere danske landsholdsprofil deler nyt: "Man kan godt sige, at jeg er født på ny"

14/09/2023 10:40

|

Emil Martesen

Nu er der godt nyt fra den tidligere landsholdsanfører.

Mest læste i dag

Den tidligere landsholdsanfører René Henriksen står som et strålende eksempel på, hvordan man kan genfinde livsglæden midt i en alvorlig sygdoms kamp.

Med en ukuelig ånd og en ny behandlingsform, har René Henriksen vendt tilbage til livet med fornyet vitalitet og optimisme:

"Jeg har fået mit gamle liv tilbage, og det troede jeg for få år siden ikke på ville blive muligt igen. Så man kan godt sige, at jeg er født på ny", deler en fortrøstningsfuld René Henriksen i et interview med Spillerforeningen.

Efter at have været ramt af uhelbredelig knoglemarvskræft i fem år, har den tidligere landsholdsanfører fundet en ny vej fremad gennem immunterapi, en behandlingsform der har givet ham muligheden for at vende tilbage til hverdagen uden de tunge bivirkninger, der ofte følger med kemoterapi.

Den tidligere landsholdsprofil, der nu kan arbejde umiddelbart efter sine månedlige hospitalsbesøg, benytter i samme ombæring lejligheden til at understrege vigtigheden af at støtte kræftforskning, noget han selv bidrager til gennem sin deltagelse i golfturneringer til fordel for Knæk Cancer-initiativet:

"Det nytter virkelig noget at støtte kræftforskningen. Det er jeg selv et levende bevis på", siger han med en fornyet tro på fremtiden.

René Henriksens fodboldkarriere har været præget af en sen debut på topplan, men hans præstationer på banen har efterladt et varigt indtryk i dansk fodboldhistorie.

Kendt for sin elegante spillestil, har René Henriksen haft en karriere fyldt med triumfer, herunder fire slutrundedeltagelser og en imponerende præstation som landsholdets anfører.