Nu er Peter Hyballa fyret igen - men vent til du hører hvorfor, og det løber dig koldt ned ad ryggen

Af: Emil Martesen

|

13/09/2023 15:00

Foto: VI Images/Getty Images
Foto: VI Images/Getty Images
Nu er den gal igen.

Mest læste i dag

De garvede fodboldentusiaster behøver ikke en nærmere introduktion til Peter Hyballa.

Den tyske træner stjal nemlig alle overskrifterne, da han stod i spidsen for Esbjerg.

Men det var hurtigt et overstået kapitel.

Og i fodboldens dynamiske og ofte uforudsigelige verden, er der nogle historier, der synes at gentage sig selv.

En sådan historie er den om Peter Hyballa, den karismatiske tyske træner, der igen har fundet sig selv på alle forsiderne.

Efter blot lidt over et halvt års samarbejde med den hollandske klub Breda, er Hyballa blevet afskediget - en beslutning der synes at spejle hans tidligere erfaringer i fodboldverdenen:

"Peter Hyballa er blevet fyret fra hollandske NAC Breda. Den tidligere 'terrortræner' i Esbjerg har fået en fyreseddel, fordi arbejdsmiljøet under Peter Hyballa udviklede sig i en negativ retning", oplyser klubben, uden at gå i yderligere detaljer om den 47-årige tysker.

Dette markerer endnu et kapitel i Peter Hyballas tumultariske rejse gennem fodboldens verden, en rejse præget af høje op- og nedture.

Peter Hyballa, der netop blev kendt som 'terrortræneren' i Esbjerg på grund af hans grove arbejdsmetoder, der inkluderede fysisk og psykisk afstraffelse af spillerne, har haft en række meget korte ophold i forskellige klubber.

Efter sin tid i Esbjerg, havde han ophold i tyske Türkgücü München, hvor han nåede otte kampe, og i slovakiske Trencin, hvor det blev til to kampe.

Og til trods for disse udfordringer, havde Peter Hyballa en positiv indflydelse på Bredas præstationer, i det mindste i begyndelsen:

"Efter hans ansættelse i vinter gik vi fra at være nummer 12 til nummer 6. I sommer styrkede vi truppen og staben for at fortsætte udviklingen", udtaler Bredas tekniske direktør, Peter Maas, der desværre måtte sande, at det, som det ofte har været tilfældet med Peter Hyballa, blev et meget kort samarbejde mellem træneren og hans utilstrækkelige arbejdsmiljø , hvilket førte til endnu en tidlig afsked.