Helt vildt: Så meget har Saudi-Arabien brugt på spillere

09/09/2023 06:06

|

Nicolai Busekist

Foto: Sam Bagnall - AMA/Getty Images
De saudiarabiske klubber har været på indkøb denne sommer, og de har brugt rigtig mange penge.

Mest læste i dag

Det er gået op for de fleste med interesse for fodbold, at klubberne i Saudi-Arabien er blevet store spillere på transfermarkedet. De har brugt enormt mange penge, og intet tyder på, at de har intentioner om at stoppe.

Nye tal fra Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) viser, at de saudiarabiske klubber har ikke haft problemer med at kaste om sig med penge denne sommer.

Mellem 1. juni og 1. september har klubberne i Saudi Pro League formået at spendere intet mindre end 6,1 milliarder kroner på nye spillere.

For de mange milliarder kroner, der er blevet spenderet, har de blandt andet fået selskab af Neymar, Karim Benzema og Jordan Henderson. Fælles for dem alle er, at de har opgivet deres karriere i Europa til fordel for en lukrativ aftale i den rige oliestat.

Flere af klubberne er ejet af den statslige investeringsfond Public Investment Fund, som har investeret massivt i sportslige aktiviteter i de seneste år. Dette er noget, der har fået stor kritik fra flere sider, da det hævdes at være et forsøg på at pynte på landets ry.

På trods af, at der er brugt mange penge i Saudi-Arabien, har de ikke formået at overgå de engelske klubber. Premier League-klubben spenderede intet mindre end 14 milliarder kroner denne sommer.

Også i Ligue 1 har de været glade for at bruge penge, da de franske klubber har brugt omtrent seks milliarder kroner. Bundesligaen indtager fjerdepladsen med et samlet forbrug på cirka 5,3 milliarder kroner.

Generelt har der været gang i transfermarkedet denne sommer. Ifølge FIFA har der været foretaget hele 10.125 klubskifter. Det har medført, at der er blevet handlet spillere for i alt 51 milliarder kroner. I begge tilfælde er der tale om nye rekorder.

Flere spillere, trænere og eksperter har udtalt, at det generelle marked har forandret sig, efter de saudiarabiske klubber er begyndt at spendere store summer. Og det er bestemt ikke alle, der har taget godt imod denne forandring.