Barcelona bekræfter: Sikrer sig milliardbeløb

Af: Nicolai Busekist

|

23/07/2022 09:57

Mest læste i dag

FC Barcelona har længe været hårdt ramt på økonomien. Derfor har de været nødt til at se sig om efter alternative måder at tjene penge på.

Netop dette har de formået at gøre. De har nemlig solgt yderligere 15 procent af deres medierettigheder. Køberen er den samme investeringsfond, der også købte de første 10 procent.

Det vil sige, at investeringsfonden Sixth Street nu kan bryste sig af at eje 25 procent af medierettighederne i Barcelona i de næste 25 år.

Til gengæld har den spanske klub haft mulighed for at sikre sig kapital her og nu. Dette har været nødvendigt, da de ellers ikke ville have haft mulighed for at foretage indkøb denne sommer.

Barcelona-præsident Joan Laporta har gjort det klart, at formålet med salget har været at sikre kapital hurtigst muligt.

"Vi fortsætter med at fremme vores strategi og er glade for at have afsluttet en ny handel med Sixth Street, som højner vores finansielle kræfter markant," lyder det fra Joan Laporta.

Den spanske klub har dog ikke meldt ud om, hvad den amerikanske investeringsfond har måtte betale for de yderligere 15 procent af rettighederne.

Ifølge mediet Financial Times skulle der dog være tale om en pris på 300 millioner euro, hvilket er svarende til omtrent 2,3 milliarder kroner.