Bayern Münchens hovedkvarter ransaget af politiet

Af: Nicolai Busekist

|

02/05/2023 07:58

Mest læste i dag

Den tyske storklub Bayern München har haft besøg af politiet, der har ransaget deres hovedkvarter.

Det er ikke hver dag, at man får besøg af det føderale kriminalpoliti. Derfor har det også vakt opsigt, at de har været et smut forbi den tyske klub Bayern München.

Ifølge den tyske avis Bild lagde de vejen forbi storklubbens lokaler i forbindelse med en sag, der handler om hvidvaskning, som den russiske oligark Alisher Usmanov skulle stå bag.

Det førte til, at efterforskere fra det føderale kriminalpoliti gennemsøgte både Allianz Arena og klubbens hovedkvarter på Säbener Strasse tirsdag i sidste uge. Med sig havde de også det bayerske statskriminalpoliti.

Den russiske milliardær, der er under mistanke for hvidvaskning, er ikke hvem som helst. Han er både god ven og tilhænger af Ruslands præsident, Vladimir Putin, hvilket har ført til, at han var blandt de oligarker, der blev tilføjet til EU's sanktionsliste efter krigen i Ukraine, brød ud.

Konkret er han under mistanke for at have stået bag hvidvaskning for et flercifret millionbeløb. Dette skulle være foregået i perioden fra 2017 til 2022.

Og hvad har dette så med Bayern München at gøre? Den russiske milliardær er nemlig ikke ejer af den tyske klub.

Derimod er han god ven af Uli Hoeness, der er tidligere klubpræsident i Bayern München. Desuden har han flere gange haft VIP-billetter, når Bayern har spillet deres store kampe i Champions League.

Der er endnu ikke blevet meldt noget ud om, hvorvidt der blev sikret beviser som følge af ransagelsen. Derfor er det ikke sikkert, at der faktisk er noget, der er blevet beslaglagt.

Det er ikke første gang, at der er blevet foretaget ransagninger i denne sag. Det blev nemlig også gjort i efteråret 2022, hvor tre af Usmanovs i Tegernsee blev ransaget.

Usmanov er næppe i tvivl om, at det tyske politi ønsker at få fingrene i ham, da han har været på flugt siden marts sidste år.