Chelsea-ejer Todd Boehly vil købe flere fodboldklubber

Af: Nicolai Busekist

|

11/09/2022 08:56

Mest læste i dag

Todd Boehly, der ejer Chelsea, ønsker at købe flere fodboldklubber, så han kan konkurrere med Manchester City.

Chelseas nye ejere arbejder på at give hele strukturen i klubben en stor overhaling. Det inkludere også, at de vil arbejde med at udvikle unge spillere.

Bestyrelsesformand og ejer Todd Boehly og hans bestyrelse har i denne forbindelse undersøge flere forskellige forretningsmodeller.

En af de løsninger, de har overvejet, er at sprede deres netværke af talentspejdere over hele Europa. På et senere tidspunkt vil de sprede dem over hele verden.

En mere langsigtet plan, er at købe andel i en række andre hold i Europa. Formålet med disse klubber er, at de dermed kan fodre Chelsea med talenter.

Herfra vil Chelsa udvælge de unge talenter, der klarer sig bedst, hvorefter de vil blive sendt ud til nogle af deres andre klubber, hvor de kan udvikle deres færdigheder.

Dette er også en strategi, som de har valgt at bruge hos Premier League-mestrene fra Manchester City. Gennem City Football Group har de nemlig investeret i en lang række andre klubber.

I Europa har de blandt andet forbindelser til Troyes i Frankrig, Lommel SK i Belgien, Girona i Spanien og Italiens Palermo.

Desuden har de også andel i klubber som Melbourne FC i Australien, Montevideo City i Uruguay, Yokohama Marinos i Japans J-League og New York City FC.

Det er en strategi, som Boehly rigtig gerne vil kopiere og forbedre. Det er derfor en del af hans langsigtede strategi om, at Chelsea skal gøres til et globalt brand.