Declan Rice solgt for enormt beløb

Af: Nicolai Busekist

|

16/07/2023 06:07

Mest læste i dag

West Ham har solgt Declan Rice, der længe har været rygtet væk fra klubben. Køber er Arsenal og prisen lyder på 870 millioner kroner.

Premier League-klubben har besluttet at give slip på Declan Rice, selvom de ville have foretrukket at beholde ham i klubben.

Til gengæld kan de glæde sig over, at han er blevet solgt for så stor en sum, at der er blevet sat rekord for en britisk spiller. Det skriver Ritzau.

West Ham har bekræftet salget af Declan Rice, og senere har Arsenal bekræftet, at de er køber.

Prisen har de to klubber ikke afsløret, men ifølge Sky Sport lyder den på 100 millioner pund, hvilket svarer til cirka 870 millioner kroner. Dertil kan der komme yderligere 45 millioner kroner i bonusser.

David Sullivan, medejer af West Ham, lægger ikke skjul på, at de gerne ville have beholdt den engelske midtbanespiller. Derfor har de også givet ham flere kontrakttilbud, som alle er blevet afvist.

"Jeg vil gerne gøre det klart over for vores fans, at vi ikke ønskede at sælge Declan. Vi ville bygge vores hold op omkring ham og gav ham flere forbedrede og langvarige kontrakttilbud for at sikre hans fremtid," siger han til West Hams hjemmeside.

"Men da Declan gjorde det klart, at han ønskede at skifte væk og få en ny udfordring, følte klubben ikke, at det ville være rigtigt at stille sig i vejen for ham."

Rice fik sin debut for West Ham som 18-årig. Siden da har den i dag 24-årige midtbanespiller spillet 245 kampe for klubben.