Er ikke til at stoppe: Lionel Messi tager endnu en rekord

21/08/2023 05:35

Mest læste i dag

Lionel Messi er ikke til at stoppe, selvom han er fyldt 36 år. Tværtimod bliver han ved med at tilegne sig nye rekorder.

I forvejen kan Lionel Messi bryste sig af at være indehaver af en lang række af fodboldhistoriens vildeste rekorder. Alligevel er han ikke færdig med at sætte dem.

Natten til søndag dansk tid kunne have tilføje endnu en rekord til sin i forvejen lange liste. Her var han med til at vinde Leagues Cup, da han og resten af Inter Miami-truppen sejrede over Nashville i finalen.

Dermed har den argentinske troldmand vundet 44 titler i sin karriere. Det gør ham til den spiller, der har vundet flest trofæer. Rekorden har han taget fra sin tidligere holdkammerat Dani Alves, der har fundet 43 titler.

Kampen endte 1-1 i den ordinære spilletid, hvorfor de to amerikanske hold måtte ud i en straffesparkskonkurrence, inden en vinder blev fundet.

Her viste det sig at være Miami, der havde mest succes fra straffesparkspletten. Konkurrencen endte med 10-9 i Miamis favør.

Messi gjorde naturligvis sit for at sikre Miami sejren i den ordinære spilletid. Efter blot 24 minutter sendte han bolden i nettet på fænomenal vis med et spark fra kanten af feltet.

Et stykke inden i anden halvleg, kunne Miami ikke længere holde skansen. Her lykkedes det nemlig for Nashville-spiller Fafa Picault at gøre det til 1-1.

Miami var særdeles tæt på at sikre sig sejre i de døende minutter. Desværre blev det ikke en realitet, da Leonardo Campana brændte en stor chance.

Straffesparkskonkurrencen endte som en duel mellem de to målmænd, hvor Nashville-målmand Elliot Panicco trak det korteste strå. Efter at Miami-målmand Drake Callender selv havde scoret, reddede han skuddet fra Panicco.

Messi har fået en rigtig god start på sin tid i USA. Den argentinske stjerne har scoret i alle sine første seks kampe for MLS-klubben. Af denne grund er han også allerede godt på vej til at blive holdets topscorer.

Forud for Leagues Cup-finalen udtalte Messi, at han er glad for sin beslutning om at have skiftet Paris ud med Miami.

"Jeg kan sige til dig, at jeg er meget glad for den beslutning, vi traf. Ikke bare for spillet, for hvordan det går, men for min familie, for hvordan vi lever til daglig, for hvordan vi nyder byen, for denne nye oplevelse og modtagelsen, der har været ekstraordinær fra første dag, ikke bare i Miami," sagde han ifølge Ritzau.