FC Barcelona lander enormt overskud

29/09/2023 06:45

|

Nicolai Busekist

Foto: Diego Souto / Getty Images
FC Barcelona har haft store problemer med deres økonomi de seneste år. Nu har de landet et enormt overskud.

Mest læste i dag

Torsdag kunne FC Barcelona præsentere et fantastisk regnskab for regnskabsåret 2022/23. Den spanske storklub har nemlig præsteret at skabe et overskud på hele 304 millioner euro efter skat. Det svarer til mere end 2,2 milliarder kroner.

Den spanske storklub havde forventet at skabe et overskud, men ikke på dette niveau. Det var budgetteret til, at deres overskud ville være omkring 274 millioner euro. Derfor har de formået at overgå deres forventede overskud med intet mindre end 30 millioner euro.

Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

Derudover har La Liga-klubben også brugt penge på at reducere deres nettogæld, der er blevet nedbragt fra 680 millioner euro i juni 2021 til 552 millioner euro.

I en pressemeddelelse oplyser FC Barcelona, at den primære andel af overskuddet er skabt på baggrund af indtægter fra den kommercielle drift.

Blandt andet har den catalanske storklub indkasseret hele 351 millioner euro i reklameindtægter, hvilket er det højeste beløb nogensinde i klubbens historie. Ligeledes er der også tale om en markant fremgang fra året forinden - konkret er der tale om en stigning på 43%.

Ydermere kan klubben også bryste sig af at have sat ny rekord i deres butikker. I regnskabsåret 2022/23 har de skabt indtægter på 100 millioner euro i butikkerne.

Selvom der på den økonomiske front er gode nyheder for FC Barcelona, er det hele ikke lutter lagkage. Torsdag blev der også taget hul på endnu et kapitel i sagen om mulig bestikkelse fra FC Barcelona til Jose Maria Enriquez Negreira, der er tidligere næstformand i den spanske dommerkomité.

Dette har resulteret i, at spansk politi torsdag indledte en ransagning af dommerkomitéens hovedkvarter.

Sagen handler om, at Barcelona i en periode på 17 år (fra 2001 til 2018) har betalt 7,3 millioner euro til et firma, der var ejet af Jose Maria Enriquez Negreira.

Ifølge FC Barcelona var der tale om betaling for tekniske rapporter til klubben, som blev leveret af Negreira. Derfor var han tilknyttet klubben i en form for konsulentrolle.