FC Barcelona vil hente afløser for Xavi med prismærke på 220 millioner

Af: Nicolai Busekist

|

12/02/2024 13:02

FC Barcelona arbejder på at finde en afløser for Xavi Hernandez, der har afsløret, at han stopper som træner til sommer.

Mest læste i dag

På det seneste har FC Barcelona været kædet sammen med en lang række trænerkandidater. Det skyldes, at Xavi Hernandez har meddelt, at han stopper som klubbens træner til sommer.

Blandt andet har den catalanske klub været kædet sammen med José Mourinho, der blev fyret i AS Roma i januar. Hertil har der været rygter om Jürgen Klopp, der har offentliggjort, at han stopper i Liverpool efter denne sæson.

Men ifølge mediet CCMA er der ingen af disse kandidater, der er det primære fokus for Barcelona. Derimod siges de at have et rigtig godt øje til Ruben Amorim, der er træner i Sporting CP, hvor han har kontrakt til sommeren 2026.

Det kan dog vise sig at blive svært for den spanske klub at realisere dette ønske, da han har en frikøbsklausul på 30 millioner euro i sin kontrakt. Det svarer til lidt over 220 millioner kroner.

Derudover er den 39-årige Amorim også på radaren i andre klubber, som overvejer at skifte ud på trænerposten. Det omfatter blandt andet Chelsea, der ikke har haft den store succes under Mauricio Pochettino i denne sæson.

Han har også været kædet sammen med Liverpool, der også leder efter en passende afløser for Klopp. For nylig afviste hans agent dog, at der var dialog med den engelske storklub, men det kan der naturligvis blive lavet om på.

I Barcelona vil han have muligheden for at føre den catalanske klub ind i en ny æra, da truppen består af mange unge talenter. Det kræver dog, at den økonomisk nødlidende klub er i stand til at finde 220 millioner kroner til at betale for hans frikøbsklausul.

Kan de ikke finde pengene, er det meget usandsynligt, at Sporting lader ham smutte. Den portugisiske klub har nemlig stor succes med ham ved roret, da de lige nu fører Primeira Liga i Portugal.