FC København idømt stor bøde

Af: Nicolai Busekist

|

17/03/2023 08:30

Mest læste i dag

FC København er blevet idømt en stor bøde, hvilket skyldes, at en række af klubbens fans affyring af pyroteknik på tribunerne i weekenden.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være dyrt for en fodboldklub, hvis ikke dens fans kan finde ud af at opføre sig ordentligt, når de befinder sig på stadion.

Det har FC København fundet ud af på den hårde måde, da de er blevet idømt en bøde på intet mindre end 100.000 kroner.

Det fremgår af en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans, der er blevet offentliggjort onsdag.

Bøden er blevet givet, da en række af klubbens fans valgte at affyre pyroteknik på tribunerne, da de søndag tørnede sammen med AC Horsens.

Og ifølge kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans, er det bestemt ikke gået stille fra sig, da det vurderes, at der blev affyret intet mindre end 60 stykker pyroteknik af de medrejsende FCK-tilhængere

"Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet strafværdigheden af de foreliggende tilfælde og har på den baggrund fastsat sanktionen til en bøde på 100.000 kroner," fremgår det i kendelsen.

Det er dog værd at påpege, at det ikke blot er FC København, der er blevet idømt en bøde i sagen. Det samme gør sig gældende for AC Horsens, der dog kan nøjes med en bøde på 5.000 kr. for et styk affyret pyroteknik.