FIFA slår fast: Disse spillere kan frit ophæve kontrakter

Af: Nicolai Busekist

|

22/06/2022 10:00

Mest læste i dag

FIFA har i en officiel meddelelse slået fast, at spillere, der er tilknyttet klubber i henholdsvis Rusland og Ukraine, kan få ophævet deres kontrakter uden konsekvenser.

Det er dog kun gældende for udenlandske spillere, der spiller i klubber i enten Rusland eller Ukraine, lyder det fra Fédération Internationale de Football Association i en meddelelse på deres hjemmeside.

Den ordning trådte oprindeligt i kraft den 7. marts, efter at Rusland gik ind i Ukraine. Oprindeligt var den planlagt til at vare frem til udgangen af juni.

Nu har FIFA dog truffet en beslutning om at forlænge denne ordning. Det betyder, at reglerne nu gælder i hele den kommende sæson, hvorfor ordningen altså først frafalder den 30. juni 2023.

Det er desuden ikke kun spillere, der kan gøre brug af denne regel. Den kan også bruges udenlandske trænere i både Rusland og Ukraine, hvis de vil have deres konkret ophæve i den kommende sæson.

Ligeledes er det også blevet slået fast, at alle russiske klubber og landshold fortsat er udelukket fra alle turneringer på ubestemt tid. Det gælder både for turneringer, der arrangeret af FIFA og af det Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

I sin meddelelse fordømmer FIFA også de russiske handlinger i Ukraine, og har gjort det klart, at de mener, at der bør findes en hurtig afslutning på krigen.

Forbundet meddeler derudover også, at man fortsat vil blive ved med at overvåge situationen nøje i den kommende tid.