FIFA's verdensrangliste er blevet opdateret: Danmark dominerer

21/09/2023 14:03

|

Jesper Bengtson

Danskerne giver baghjul til en særlig gruppe lande.

Mest læste i dag

Danmark har før prøvet at være med i den helt sjove ende af FIFA’s verdensrangliste, men efter den nylige opdatering står det klart, at der stadig er et stykke vej op til landsholdet hidtidige rekord.

I august 1997 var Danmark på tredjepladsen. Selvom der er lang vej tilbage til den position i skrivende stund, er der stadig gode nyheder til Hjulmand og kompagni.

FIFA's verdensrangliste er nemlig blevet opdateret, og set med et par danskerbriller er der god grund til jubel.

Det danske fodboldlandshold indtager nu 18.-pladsen, hvilket betyder, at holdet er steget med en enkelt plads siden foregående opdatering.

Det skriver TV 2 Sport.

Stigningen på ranglisten kommer i kølvandet på, at det danske landshold slog både San Marino og Finland i den seneste landskampspause.

Danskerne har nu fået 18.-pladsen på bekostning af Senegal, der altså må se sig overhalet indenom. Uruguay, Colombia og Tyskland er de næste tre hold, danskerne nu skal jagte for at stige på ranglisten.

Fortsætter dominans i norden

Det er fortsat verdensmestrene fra Argentina, der indtager førstepladsen, mens Mbappé og resten af Frankrig ligger nummer to.

Kigger man udelukkende på de nordiske hold, så er Danmark klart den bedst rangerede nation, og holdet fortsætter dermed sin dominans i norden.

Sverige er ifølge ranglisten det næstbedste hold i norden, da de efter opdateringen indtager 23.-pladsen.

Den norske stjerneangriber Erling Haaland, som er en seriøs kandidat til at løbe med årets Ballon d’Or, befinder sig sammen med sine norske holdkammerater på plads nummer 43.