Fodboldlegende skal en tur bag tremmer

17/11/2022 09:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Stephen Lovekin/Getty Images

Mest læste i dag

Den tidligere fodboldspiller kan se frem til en tur bag tremmer. Han er nemlig blevet idømt 14 måneders fængsel.

43-årige John Carew, der har en succesfuld karriere som fodboldspiller bag sig, skal en tur bag tremmer. Han er nemlig blevet dømt til at skulle afsone en fængselsdom for skattesvig.

Ifølge Ritzau er han blevet idømt en straf på 14 måneder bag tremmer i byretten i Oslo.

Hertil er han også blevet pålagt at betale en bøde på 540.000 norske kroner. Det er svarende til omtrent 387.000 danske kroner.

Den tidligere fodboldspiller har været tiltalt for grov skatteunddragelse af norske Økokrim. Konkret er der tale om snyd for 5,4 millioner norske kroner, hvilket er svarende cirka 3,9 millioner danske kroner.

Han er beskyldt for både groft uagtsomt skattesvig i årene 2014-2016. Hertil er han også blevet anklaget for groft forsætligt skattefusk i perioden fra 2017-2019-

Økokrim gik efter at sende ham i fængsel i to år, men sådan gik det ikke til. I stedet mente byretten i Oslo, at en straf på 14 måneders fængsel ville være mere passende.

Carew nåede i løbet af sin karriere at spille for både Valencia, Roma, Lyon og Aston Villa. Desuden nåede han også at spille 91 kampe for det norske landshold, inden han stoppede sin karriere.