Har fået lukrativ kontrakt: Så meget tjener Neymar i Saudi-Arabien

15/08/2023 05:54

|

Nicolai Busekist

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Mest læste i dag

Neymar er snart fortid i Paris Saint-Germain, da han har taget imod en kontrakt i den saudiarabiske klub Al-Hilal.

I de seneste måneder er der flere store stjerner, der har valgt at vinke farvel til deres karriere i Europa, for i stedet at tage imod store kontrakter i Saudi-Arabien.

Snebolden begyndte for alvor at rulle, da Cristiano Ronaldo blev hentet til Al-Nassr i starten af året. Her er han blevet forsynet med en kontrakt, der sikrer ham intet mindre end 1,5 mia. kr. om året.

Denne sommer er Karim Benzema også skiftet til Saudi-Arabien. Han valgte at afvise et tilbud om at forlænge med Real Madrid, og har i stedet tage imod en aftale i Al-Ittihad, hvor han tjener stort set det samme som Ronaldo.

Og nu er endnu en stor stjerne på vej til Saudi Pro League, da Neymar har indgået en aftale med Al-Hilal.

Den 31-årige stjerne har på det seneste været rygtet væk fra PSG, da de gerne vil være fri for at betale hans høje løn. Dette er nu blevet en realitet, da de har solgt ham for 100 mio. euro til Al-Hilal.

Ifølge den franske avis L'Equipe står Neymar til at tjene en rigtig god hyre i Al-Hilal, hvor han har fået en toårig kontrakt, der har en værdi af 160 mio. euro. Det svarer til godt og vel 1,2 mia. kr.

Det betyder, at han har fået en årsløn på 600 mio. kr. Det er ikke helt på niveau med Ronaldo og Benzema, men det må alligevel siges at være en løn i den høje ende.

Det er blevet mødt af stor kritik, at mange spillere vælger at tage imod de lukrative kontrakt i Saudi-Arabien. Landet har nemlig fået stor kritik for deres syn på menneskerettigheder, homoseksualitet mv.

Tilsyneladende har det ikke været nok til at holde Neymar væk, som kommer til at fortsætte sin karriere i landet i mindst to år.