Ikonisk fodboldtrøje kan indbringe flere millioner på auktion

Af: Nicolai Busekist

|

07/04/2022 08:02

Mest læste i dag

Den ikoniske trøje, der blev båret af en sand legende, kan indbringe flere millioner. 

Den trøje, som Diego Maradona bar, da han scorede to uforglemmelige mål mod England ved VM i 1986 er ifølge RTE sat til at indbringe mere end 35 millioner kroner på auktion.

Maradona, der er en af ​​de største fodboldspillere gennem tiderne, døde i november 2020 i en alder af 60 år. Han beskrev sit åbningsmål i kvartfinalen, hvor bolden tydeligt ramte hans venstre arm, som et mål fra Guds hånd.

Midtbanespilleren Steve Hodge, der lavede en fejlaflevering i forbindelse med Maradonas, byttede trøjer med ham i tunnelen efter kampen og har ejet den lige siden. 

Dog har trøjen de sidste 20 år været udlånt til The National Football Museum i Manchester.

Trøjen vil nu ryge under hammeren hos et auktionshus i London. Der er åbent for bud fra den 20. april, og vil være til offentlig skue på auktionshusets New Bond Street-galleri i London.

Auktionshuset beskriver den berømte trøje med nummer 10 på ryggen på sin hjemmeside som i god generel stand, om end der er enkelte syninger, der er gået op med tiden.

Den nuværende rekord for højeste hammerslag for en sportstrøje, ​​holdes af en baseballtrøje båret af New York Yankees-stjernen Babe Ruth, som solgte for 38 millioner på en auktion i 2019.