Irriteret Peter Schmeichel med spydig kommentar til svensk journalist

Af: Nicolai Busekist

|

22/11/2021 10:04

Mest læste i dag

Peter Schmeichel blev åbenlyst irriteret på en svensk journalist, der flere gange stillede kritiske spørgsmål om valget af Qatar som værtsland for VM i fodbold.

Der har været stor kritik af det faktum, at Qatar er blevet valgt som værtsland for VM-slutrunden i 2022.

Det er især landets syn på menneskerettigheder, der har ført til stor kritik af beslutningen. Dertil har ørkenstaten også mødt kritik for dets kontroversielle lovgivninger vedrørende kvinder, homoseksuelle og migrantarbejdere.

Derfor var det også spørgsmål i relation til ovenstående, som målmandslegenden Peter Schmeichel blev mødt af, da han søndag lod sig interviewe i Qatar.

Til sidst blev spørgsmålene for meget for Schmeichel, da han blev interviewet af Fotbollskanalen, som gentagende gange konfronterede ham med spørgsmål om Qatar.

Ifølge TV 2 Sport giver Peter Schmeichel flere gange udtryk for, at han ikke kan se, hvordan det er fodboldspillernes ansvar at tage stilling til lovgivningen i værtslandet.

Derudover lægger han også stor vægt på, at det ikke er spillerne, der har truffet en beslutning om, at VM-slutrunden skal spilles i Qatar. Og for ham handler det om fodbold - ikke om politik, slår han fast.

"Det handler om fodbold. Jeg har ikke besluttet, at VM skal afholdes i USA, Canada og Mexico om fire år, i Qatar nu, i Rusland eller i Brasilien. Jeg tager ikke den beslutning. For mig handler det om fodbold. Det er fodboldturneringer. Al politik og andet kan komme en anden gang," siger han.

Det er dog ikke svar nok for den svenske journalist, der bliver ved med at stille kritiske spørgsmål til afholdelsen af VM i Qatar.

Blandt andet bruger han som eksempel, at det danske ishockeylandshold har givet udtryk for, at de ikke ville deltage i VM i ishockey, hvis det blev afholdt i Hviderusland.

Efterfølgende blev det rykket, og da den danske målmandslegende bliver konfronteret med dette, er det et tydeligt provokeret svar, der kommer tilbage.

"Mit spørgsmål til dig er, hvorfor er det sporten, der skal gøre det her? Hvorfor ikke politikerne? De er valgt til at gøre de her ting og få de her ting ordnet. Jeg ved ikke en gang, hvad du vil. Er det, fordi Sverige ikke kvalificerer sig, at du spørger på den her måde?," lyder det fra Schmeichel.

Sverige har stadig mulighed for at kvalificere sig, da de er et af 12 europæiske playoffhold, der kæmper om i alt tre pladser til VM i Qatar.