Kapitalfond køber AC Milan for milliardbeløb

Af: Nicolai Busekist

|

01/09/2022 07:55

Mest læste i dag

I lang tid har der været tale om det, men nu er det blevet officielt. Den italienske klub AC Milan er blevet solgt.

Onsdag blev det officielt, at AC Milan har fået en ny ejer. Den amerikanske kapitalfond RedBird Capital har nemlig købt klubben for 1,2 mia. euro, hvilket svarer til godt og vel 9 mia. kr.

Det er dog ikke den eneste fodboldklub, der er i folden hos RedBird Capital. De kan nemlig også bryste sig af at være majoritetsejer i den franske fodboldklub Toulouse.

Der blev meldt ud om handlen allerede i starten af juni. Dengang lød det, at det hele ville falde på plads inden september - og det blev lige akkurat nået.

AC Milan har desuden meldt ud, at Yankee Global Enterprises, der ejer det amerikanske baseballhold New York Yankees, også er blevet en del af ejerkredsen, men dog kun som minoritetsejer.

RedBird Capital kan desuden også bryste sig af at være medejer af Fenway SportsGroup, der ejer bl.a. Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins og Premier League-holdet Liverpool.

I en årrække har AC Milan haft svært ved at få økonomien til at løbe rundt, og har derfor haft svært ved at konkurrere med de helt store klubber. Det forventes der naturligvis at blive lavet om på nu.