Krævede to års fængsel: Nu er sagen mod Neymar droppet

Af: Nicolai Busekist

|

29/10/2022 07:56

Mest læste i dag

Neymar stod til op mod to års fængsel samt en stor bøde i Spanien. Nu er hele sagen blevet droppet.

Brasilianske Neymar har ikke længere grund til at være bekymret for, om han skal betale en stor bøde og tilbringe tid bag tremmer.

Fredag har den spanske anklager nemlig valgt at frafalde alle tiltalepunkter mod Neymar. Det samme gør sig gældende for de otte andre personer, der er blevet sigtet i sagen om svindel og korruption.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Neymar og en række af hans rådgivere, herunder hans far, har været anklaget for at have unddraget det spanske skattevæsen for store millionbeløb.

Hertil har de også været anklaget for at have taget del i korruption i forbindelse med hans skifte til FC Barcelona fra brasilianske Santos i 2013.

Oprindeligt gik anklageren efter to års fængsel samt en bøde på 10 millioner euro, hvilket svarer til cirka 75 millioner kroner.

Ingen af delene bliver dog en realitet. Fredag tog sagen nemlig en overraskende drejning, da anklageren besluttede at droppe hele sagen.

Sagen har kørt i flere år, og længe så det ud til, at Neymar ikke ville slippe for straf. Nu er det dog ikke længere noget, han skal bekymre sig om, da anklagerne altså er frafaldet.

Neymar og flere andre involverede skulle have overtrådt spansk lovgivning, da han skiftede til Barcelona i 2013. Efter sigende skulle en aftale om skiftet være blevet indgået allerede i 2011, om end det ikke er blevet bekræftet.