Manchester City-stjerne måtte tales fra at deltage i krigen i Ukraine

Af: Nicolai Busekist

|

03/06/2022 10:00

Mest læste i dag

Oleksandr Zinchenko måttes tales fra at rejse til Ukraine, hvor han ønskede at hjælpe ved frontlinjen, da landet blev invaderet af Rusland tidligere i år.

Manchester City-stjernen var med, da Ukraine onsdag vandt over Skotland, hvilket har ført dem ét skridt tættere på at kvalificere sig til VM-slutrunden.

Men han var også knust, da han på et pressemøde fortalte om scenerne i sit hjemland, der blev invaderet af Vladimir Putins tropper tilbage i februar.

Da invasionen skete, var han ifølge The Sun meget ængstelig over sin families ve og vel. Det skyldtes særligt, at hans bedstefar og tante nægtede at slutte sig til de tusinder af ukrainere, der flygtede ud af landet.

Den 25-årige var endda så desperat efter at rejse til sit hjemland for at hjælpe, at hans familie og venner var nødt til at tale ham fra, og bede ham om at blive i Manchester.

Angiveligt har han dog arbejdet bag kulisserne, hvor han har forsøgt at bidrage på enhver måde, han har mulighed for, uden at være direkte involveret i krigen i frontlinjen.

Blandt andet har han været i kontakt med flere ukrainske soldater, ligesom han har lovet, at han vil holde en stor fest for soldaterne, når krigen er ovre.

Ydermere skulle han også doneret store summer penge til at hjælpe i Ukraine. Det er derfor tydeligt, at han forsøger at hjælpe, hvor han kan.