Matchfixing-sag under opsejling i Premier League

Af: Nicolai Busekist

|

23/01/2022 17:55

Mest læste i dag

Den kontroversielle episode udspillede sig i Arsenals 4-1-sejr over Leeds United. I slutningen af kampen lavede en Arsenal-spiller en meget mistænkelig handling. 

Det er bestemt ikke unormalt, at Arsenals Granit Xhaka rager kort af begge farver til sig. Så sent som i dag sad han over, da han fik rødt kort mod Liverpool.

Men med det gule kort han fik mod Leeds United, er der nu opstået mistanke om matchfixing. I det 88. minut trækker han tid, og får et gult kort. Det er ikke unormalt, udover, at Arsenal var foran med 4-1. 

Og ifølge The Sun har det engelske fodboldforbund også fundet et mistænkeligt odds hos en bookmaker. Der en person, der havde satset 580.000 kroner på, at Xhaka ville få et kort. 

Forbundet opfordrer samtidig andre bookmakere til at være opmærksomme på, om der skulle være samme odds i omløb hos dem. 

En kilde tæt på en bookmaker siger, at der er en efterforskning i gang, men at den i første omgang ikke er rettet imod Granit Xhaka:

"Dette væddemål blev markeret rødt hos alle bookmakere, fordi det var så stort, og det betalte sig i sidste ende. Undersøgelsen ser på væddemålet snarere end Xhakas opførsel - det er ikke usædvanligt, at han overhovedet får kort i en kamp,” sagde kilden efter episoden.