Messi straffes hårdt: Så meget koster det ham

05/05/2023 07:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Alex Grimm/Getty Images

Mest læste i dag

Da Lionel Messi forlod Paris for at rejse til Saudi-Arabien, uden accept fra sin arbejdsgiver, var han næppe klar over, hvor dyrt det ville blive.

Det har kostet Lionel Messi et enormt beløb, at han valgt at forlade Paris for at rejse til Saudi-Arabien. PSG er nemlig indstillet på at straffe ham hårdt for denne beslutning.

Det skriver det franske medie RMC Sport.

Messi sprang en træning over, da han rejste til Saudi-Arabien, som han er ambassadør for. Som følge af dette, er han blevet suspenderet i to uger – og det er uden løn.

Som følge af dette, skal han hverken træne med eller for spille kamp for PSG i de næste to uger. Det vil sige, at han må sidde over i de to kampe mod Troyes og Ajaccio i Ligue 1.

Den 35-årige stjerne kan dog ikke blot se frem til at skulle tilbringe de næste to uger på sidelinjen. Han må nemlig også vinke farvel til et stort beløb, da han ikke får løn i to uger.

Ifølge L'Equipe tjener han hele 40,5 mio. euro om året i den franske klub, hvilket svarer til lidt mere end 300 mio. kr. før skat.

Regner man dette om til de to ugers løn, som han nu ikke får udbetalt, så svarer det til, at han må sige farvel til 1.557.692 euro, hvilket svarer til godt og vel 11,6 mio. kr.

Ikke nok med det, så er der også en risiko for, at han ender med at få frataget sit prime d'éthique, som er en særlig bonus, der bliver udløst, hvis man er tro mod klubben.

Efter sigende overvejer den franske klub at tage denne bonus fra Lionel Messi. Hvis det sker, så vil beløbet ende med at blive endnu højere, skriver RMC Sport.

Under alle omstændigheder har det vist sig at blive en dyr tur for Messi, selvom han angiveligt får 210 mio. kr. om året for sin rolle som ambassadør for Saudi-Arabien.