Nu er det officielt: Mauricio Pochettino tager over i Premier League-klub

30/05/2023 06:33

|

Nicolai Busekist

Foto: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Mest læste i dag

Der har længe været spekuleret i, hvem der skulle tage over. Nu står det klart, at Mauricio Pochettino er ny Chelsea-træner.

Chelsea har endelig fundet manden, der skal afløse Graham Potter. På det seneste har Frank Lampard passet rollen midlertidigt, men det er nu slut.

Den engelske klub har offentliggjort på sin hjemmeside, at de er nået til enighed med Mauricio Pochettino.

Den argentinske træner starter i sit nye job den 1. juli. Han har derfor en enkelt måneds ferie, inden det hele går løs.

I deres opdatering på hjemmesiden skriver den engelske klub, at Pochettino har fået en toårig kontrakt. Hertil fremgår det også, at han har fået en option på yderligere et år.

Det bliver en stor opgave for Pochettino at få Chelsea tilbage på rette kurs. Han overtager nemlig The Blues efter en sløj sæson, hvor de er sluttet på en 12. plads i Premier League.

Pochettino var en blandt flere kandidater, der i længe blev nævnt som potentiel ny træner i Chelsea. Flere medier har også rapporteret, at både Julian Nagelsmann og Luis Enrique har været overvejet.

Den 51-årige argentiner har senest været træner i franske Paris Saint-Germain. Det havde han fin succes med, da han fik ført klubben til både et mesterskab og en pokaltitel.

Siden juli sidste år har han dog været jobløs. Dette har været en fordel for Chelsea, da det betyder, at de ikke har været nødt til at købe ham fri af en kontrakt.

Tidligere i karrieren har han også været træner i både Espanyol og Southampton. Hertil stod han også i spidsen for Tottenham fra 2014 til 2019, hvilket betyder, at han nu vender retur til London.

Ifølge Ritzau kommer hans stab til at bestå af Jesus Perez, Miguel d'Agostino, Toni Jimenez og Sebastiano Pochettino.