Officielt: Chelsea solgt til rigmænd

Af: Nicolai Busekist

|

07/05/2022 10:44

Mest læste i dag

Fodboldklubben Chelsea er blevet solgt, men købet kan ikke gennemføres, før det er godkendt af den britiske regering.

I de seneste måneder har der været kamp om at få lov til at købe fodboldklubben, som sælges af oligarken Roman Abramovich. Nu har klubben fundet en køber og dermed også en ny ejer.

I en pressemeddelelse oplyser Chelsea, at der er blevet indgået en købsaftale med et konsortium, der har amerikanske Todd Boehly i spidsen. Han ejer blandt andet også sportsholdene LA Lakers og LA Dodgers.

Det konsortium, der har vundet budrunden, skal betale intet mindre end 4,25 milliarder pund for købet af den engelske fodboldklub. Det er svarende til omtrent 36,9 milliarder kroner.

Det store beløb dækker dog ikke blot over købet af klubben. Det er nemlig kun cirka 21,7 miliarder kroner, der faktisk går til at købe aktierne i klubben. De resterende 15,2 milliarder har de forpligtet sig til at investere i klubben.

Inden købet bliver gennemført, skal det først godkendes af den britiske regering, som har i sinde at gennemgå det meget nøje, da de er fast indstillet på, at ingen af pengene fra salget skal havne hos russiske Roman Abramovich.

For at sikre sig mod dette, vil alle penge fra salget blive overført til en indefrossen britisk bankkonto, hvorfra de efterfølgende vil blive doneret til velgørende formål. Det fremgår det af pressemeddelelsen fra Chelsea.

Der venter derfor en del behandling, men det forventes, at salget vil kunne formaliseres sidst i maj. Det kræver dog, at alle aspekter af handlen bliver godkendt.