Officielt: Mateo Kovacic forlader Chelsea

28/06/2023 07:49

|

Nicolai Busekist

Foto: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Mest læste i dag

Mateo Kovacic har sagt farvel til Chelsea, da han har skrevet under på en aftale med Manchester City.

Mandag offentliggjorde Manchester City, at de havde sagt farvel til Ilkay Gündogan. Den tyske midtbanespiller har i mange år været en central del af truppen, og derfor var det forventet, at de ville hente en afløser.

Allerede tirsdag har de offentliggjort, at de har fundet en erstatning til midtbanen.

Pep Guardiola og co. har nemlig været på rov hos rivalerne fra Chelsea, hvor de har hentet kroatiske Mateo Kovacic. Det afslører klubben i en meddelelse på deres hjemmeside.

Mateo Kovacic har været en del af truppen i Chelsea siden 2018, hvor han blev hentet i Real Madrid. Oprindeligt blev han hentet på en lejeaftale, men han formåede at imponere i en sådan grad, at aftalen blev gjort permanent.

Siden da har han været en vigtig del af truppen i Chelsea, og har derfor spillet 221 kampe. Den kroatiske midtbanespiller havde kontrakt til næste sommer, men har længe været rygtet væk.

Helt færdig med Premier League er han dog ikke, da han skifter til Manchester City. Hans fineste opgave vil derfor være at overbevise Pep Guardiola om, at han fortjener en plads i startopstillingen.

"Det er et fremragende skifte for mig," siger Mateo Kovacic til Citys hjemmeside.

"Alle, der har set det her hold under Pep, ved, hvor gode de er. Det er det bedste hold i verden. Det er en drøm for alle fodboldspillere at blive en del af sådan et hold."

Den kroatiske midtbanespiller har bundet sig til Manchester City i de kommende fire år.

Manchester City har ikke selv offentliggjort, hvad de har betalt for Kovacic. Derfor vides det ikke konkret, hvad aftalen mellem de to engelske klubber lyder på.

Det velinformerede medie The Athletic skriver dog, at Kovacic har kostet City omkring 220 millioner kroner. Det er en smule under hans markedsværdi, der ifølge Transfermarkt lyder på 38 millioner euro, hvilket svarer til lidt over 280 millioner kroner.